Зона безпеки на сході України буде розділена на п'ять секторів, за якими спостерігатимуть близько 350 представників ОБСЄ. Про це повідомив у понеділок постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін.

«Розбивка зони спостереження на сектори є: у Луганську та Донецьку працюватимуть по 90-100 спостерігачів, Краматорську, Маріуполі та Антрациті - по 50», - сказав Келін, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Зазначається, що параметри зони безпеки були узгоджені 19 вересня в Мінську на засіданні Контактної групи щодо ситуації Україні за участю представників України, ОБСЄ, Росії, ДНР та ЛНР й зафіксовані в меморандумі про виконання положень протоколу за підсумками консультацій Контактної групи (5 вересня) щодо кроків, спрямованих на реалізацію мирного плану на сході України.

Меморандум, зокрема, передбачає розгортання в зоні припинення застосування зброї моніторингової місії ОБСЄ в складі груп спостерігачів протягом доби. «Зазначену зону доцільно розділити на сектори, кількість і межі яких погодити в ході підготовки до роботи місії», - наголошується в документі.

Нагадаємо, в п'ятницю, 19 вересня, Контактна група з мирного врегулювання ситуації в Україні зібралася на чергове засідання в Мінську. В результаті сторонами було узгоджено дев'ять пунктів перемир'я.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31