Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун високо оцінює роль Білорусі та особисто Президента Олександра Лукашенка у врегулюванні конфлікту в Україні. Про це він заявив 21 вересня в Нью-Йорку під час зустрічі з прем'єр-міністром Білорусі Михайлом Мясніковичем.

«Відзначаю розумну політику Президента Білорусі щодо ситуації в Україні. Припинення вогню відбулося завдяки угоді, підписаній в Мінську. Ваші відносини з Україною і з Росією ставлять Білорусь у дуже гарне становище. Сподіваюся, що відкритий діалог буде сприяти поліпшенню ситуації», — сказав генеральний секретар ООН.

Мяснікович підкреслив роль ООН у врегулюванні конфліктів, що підтверджують останні події. «У нас з Україною дуже тісні відносини. Не тільки керівництво Білорусі, але і прості люди стурбовані ситуацією і надають посильну допомогу», — зазначив прем'єр-міністр. За його словами, в Білорусі зокрема надається підтримка українцям, які переїхали через конфлікт, у питанні як надання житла, так і влаштування на роботу.

Прем'єр-міністр підкреслив, що завдяки відвертому діалогу, який відбувся в Мінську, вдалося переломити ситуацію і направити її в мирне русло, згортаються активні військові дії. «Білоруська сторона ініціативно бере участь в обговоренні питання про вихід з кризи. Ми раді, що до нашого голосу прислухаються сторони конфлікту. У нас є впевненість, що конфлікт буде погашено найближчим часом, пік вже пройдено. Діалог йде, люди стали чути одне одного, починається зближення позицій», — упевнений Мясникович, повідомляє «Белта».

В ході зустрічі також відзначена успішна реалізація Рамкової програми сприяння розвитку на 2011-2015 роки. Прем'єр-міністр запропонував розглянути в рамках нової програми можливість залучення в Білорусь передових експертів в галузі економіки і соціально-економічного розвитку.

Нагадаємо, учасники контактної групи з врегулювання ситуації в Україні підписали меморандум в Мінську, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом