Росія може обійтися без французьких вертольотоносців класу «Містраль», оскільки сама тепер має можливість збирати такі кораблі. Про це заявив російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін.

«Сам по собі корабель «Містраль» - це великий десантний корабель-док, - сказав віце-прем'єр в ефірі програми «Недільний вечір з Володимиром Соловйовим». - Ми могли б обійтися без цього контракту, тому що тепер  ми маємо можливість великоблочного складання такого роду кораблів».

За словами Рогозіна, не віддати Росії корабель або передати його комусь іншому не вийде, оскільки його третину - кормові частини - зібрано в Росії, повідомляє російська служба ВВС.

«Якщо вони хочуть залишити корабель у себе, то ми повинні будемо віддерти корму, повернути її назад і будемо використовувати кормові частини для інших кораблів... Гроші назад, кормові частини назад, а репутація - ауфвідерзейн», - зазначив Рогозін.

Як раніше повідомляв ForUm, офіційний Париж пов'язує долю першого «Містраля», який цієї осені мав бути переданий Росії, з розвитком ситуації на південному сході України. Рішення про можливість поставок Росії універсальних десантних кораблів «Містраль» буде прийнято в кінці жовтня.

Нагадаємо також, НАТО планує перекупити французькі вертольотоносці класу «Містраль», які були побудовані на замовлення Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35