Будівництвом у Харкові модульних будинків для вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції займеться німецька урядова організація.

Про це йшла мова на зустрічі заступника Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігоря Терехова з представниками відділу гуманітарної допомоги Німецького товариства міжнародного співробітництва Вольфгангом Келішем і Фрідріхом Хонерляйном, повідомляє прес-служба міськради.

«До кінця цього року у місті планується побудувати кілька модульних будинків і реконструювати колишній дитячий садок загальною площею понад 2 тис. кв. м», - наголошується в повідомленні.

У побудованих модулях зможе розміститися 400 чоловік, ще 100 прийме відремонтований дитячий садок.

«У сімей, які будуть проживати в модульних будинках довгостроково, буде своя спальня і вітальня. Крім того, на території будинку розмістяться кухонні блоки, санвузли з душовими кабінами, дитячі ігрові кімнати, кімнати для навчання. Всі приміщення будуть опалюватися», - повідомив представник відділу гуманітарної допомоги GIZ, експерт з питань будівництва Вольфганг Келіш.

Тим переселенцям із зони АТО, які потребуватимуть нічліг на кілька днів, будуть пропонувати ліжко-місце в загальній кімнаті. Кімнати в нових будинках в першу чергу будуть надавати сім'ям, які залишилися без житла, і батькам з маленькими дітьми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом