Головна прокуратура Грузії наклала арешт на майно екс-президента Михайла Саакашвілі, його дружини Сандри Руловс, а також його матері і бабусі.

«На жаль, за законом ми не можемо опротестувати це рішення в грузинському суді, тому звернемося до Страсбурзького суду з прав людини. Серед арештованого майна старенький автомобіль бабусі Саакашвілі і її земельна ділянка», - сказав адвокат екс-президента Отар Кахідзе.

Як повідомлялося, Грузія відправила в Інтерпол запит на розшук Саакашвілі. У Грузії екс-президент був оголошений в розшук раніше. В даний час Михайло Саакашвілі веде викладацьку діяльність у США.

Нагадаємо, Михайла Саакашвілі, а також екс-міністра юстиції Зураба Адеішвілі і екс-міністра оборони Грузії Давида Кезерашвілі в ніч на 2 серпня заочно заарештував Тбіліський міський суд. Вони звинувачуються у справі про розгоні акції опозиції 7 листопада 2007 року, розгром телекомпанії «Імеді» і вилучення власності у засновника телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

У прокуратурі заявляють, що внаслідок незаконних дій Саакашвілі та інших чиновників були порушені права на власність сім'ї Патаркацишвілі, порушені права громадян на зібрання і проведення мирних маніфестацій, безліч людей отримали важкі тілесні ушкодження, відбулося втручання у діяльність незалежних ЗМІ.

У справі також проходять  екс-прем'єр і екс-міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі і колишній мер Тбілісі Гігі Угулава, що перебувають в ув'язненні. Мерабішвілі в лютому 2014 року вже засудили до п'яти років тюремного ув'язнення за перевищення посадових повноважень і недоцільну витрату бюджетних коштів.

Представники колишнього керівництва країни неодноразово заявляли, що вважають порушені проти них справи політично мотивованими. Такої ж лінії дотримується і захист Саакашвілі. На думку адвоката колишнього президента Грузії, «у справі проти Саакашвілі немає ніяких доказів. На жаль, грузинська прокуратура сьогодні використовується як інструмент для політичного переслідування екс-президента».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом