Група експертів Ради Європи проти торгівлі людьми (GRETA) опублікувала в п'ятницю доповідь щодо ситуації в Україні у рамках оцінки виконання Конвенції Ради Європи про діяльність проти торгівлі людьми від 3 травня 2005 року.

«Україна зробила ряд важливих кроків для розвитку юридичних та інституційних рамок для боротьби з торгівлею людьми», - наголошується в опублікованій у п'ятницю доповіді.
Разом з тим у документі наголошується, що з 2010 року значно зросла кількість українських жертв торгівлі людьми з метою трудової експлуатації.

«Складна економічна ситуація в країні та нестача робочих місць підвищили вразливість сільського населення», - наголошується в документі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
У зв'язку з цим GRETA висловила глибоку стурбованість нинішньою кризою і зростаючою кількістю внутрішніх переміщених осіб, які можуть бути уразливі в питаннях торгівлі людьми.

У доповіді офіційному Києву рекомендується посилити співпрацю з неурядовими громадськими організаціями для боротьби з торгівлею людьми, а також передбачити збільшення бюджетних коштів на вирішення цієї проблеми.

Крім того, в документі наголошується, що жертви торгівлі людьми в Україні не мають ефективного доступу до компенсації, і міститься заклик до української влади розвивати тренінги для слідчих, прокурорів і суддів з метою ефективного розслідування злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми.

Нагадаємо, Рада Європи висловила надію на реалізацію процесу припинення вогню на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом