Претензії з приводу відсутності в парламенті проекту держбюджету України на 2015 рік мають бути пред'явлені Кабінету Міністрів. Таку думку Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст Олексій Плотніков.

«В принципі, претензії з приводу відсутності у парламенті бюджету на 2015 рік повинні бути спрямовані Кабінетові Міністрів. Думаю, що уряд не вніс бюджет, оскільки є певне нерозуміння і макропоказників, і динаміки ВВП, і курсу національної грошової одиниці. Є нерозуміння того, що відбуватиметься зі сходом. Але за Бюджетним кодексом, за всіма правилами, КМУ повинен був передати документ», - пояснив він.

Що ж стосується інформації про черговий секвестр бюджету-2014, який готується, то економіст підкреслив, що скоротити видаткову частину буде складно. «Складно сказати, що можна ще урізати, адже в принципі уже все урізано і гроші вичавлені», - заявив Плотніков.

«Дуже складно прогнозувати плани КМУ. Реально вже немає статей, фінансування яких можна скоротити. Можливо, будуть різати по живому. Подивимося», - акцентував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом