Призначена прем'єр-міністром Польщі, спікер сейму Єва Копач назвала склад нового уряду країни. Імена міністрів вона оголосила на прес-конференції, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Так, в уряді Копач зберегли свої пости багато міністрів з команди Туска. Зокрема, оборонним відомством як і раніше керуватиме Томаш Семоняк, який став віце-прем'єром, міністром держскарбниці залишиться Влодимеж Карпінський, а за навколишнє середовище продовжить відповідати Мачей Грабовський. Також міністерські портфелі залишаться за міністром фінансів Матеушем Шчуреком, міністром освіти Іоанною Клузик-Ростовською, міністром науки і вищої освіти Оленою Коларською-Бобінською, міністром культури Малгожатою Омилановською, міністром охорони здоров'я Бартошем Арлуковичем і міністром спорту Анджеєм Бернатом.

Залишаться на своїх місцях і міністри від Польської селянської партії, що входить до правлячої коаліції з партією влади «Громадянська платформа», - віце-прем'єр і міністр економіки Януш Пехочинський, праці та соціальної політики Владислав Косіняк-Камиш, сільського господарства і розвитку сільської місцевості Марек Савицький.

Голова комісії сейму Польщі із закордонних справ Гжегож Схетина зайняв пост міністра закордонних справ республіки. Колишній міністр закордонних справ Радослав Сікорський займе місце Копач у парламенті, ставши спікером сейму.

Главою МВС республіки призначена Тереса Петровська, міністром юстиції - Цезарій Грабарчик, а керівником Міністерства адміністрації та цифрових технологій - Анджей Халіцький. Канцелярію Кабінету міністрів очолив Яцек Чихоцький.

1 жовтня польський сейм збереться для голосування щодо питання про винесення уряду Копач вотуму довіри. Якщо більшість депутатів проголосують «за», Копач та її міністри офіційно заступлять на посаду.

Як повідомляв ForUm, раніше стало відомо, що Копач завершила формування нового Кабінету міністрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

64