Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій знешкодили 18 642 тис. одиниць боєприпасів на території Донбасу. Про це заявив голова ДержНС Сергій Бочковський, повідомляє прес-служба відомства.

«З початку робіт уже виявлено і знешкоджено 18 тис. 642 одиниці боєприпасів, на наявність вибухівки перевірено 849 адміністративних будівель. Піротехніки обстежили понад 1102 га території та 38 га акваторії», - заявив він.

Бочковський зазначив, що на звільнених територіях ще залишаються вибухонебезпечні предмети. Навіть у місті Слов'янську Донецької області досі піротехнічні підрозділи ДержНС України знаходять боєприпаси. Так, лише за минулу добу виявлено й вилучено 181 одиницю вибухонебезпечних предметів. Саме тому, з метою оптимізації роботи, постійно відбуваються ротації зведених загонів ДержНС України.

«17 вересня з Рівненської області в місто Слов'янськ вирушила група піротехнічних робіт у складі 5 осіб. Крім того, для відновлення життєзабезпечення території міста, ротації, вирушила група інженерних робіт у складі 2 осіб та 2 медичних працівників аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України в Рівненській області на спеціальних автомобілях», - сказав голова служби.

Наступного дня, 18 вересня, до Слов'янська вирушив також загін рятувальників із Кіровоградщини: 5 саперів групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення та фахівець медичної служби УДержНС України в Кіровоградській області.

Рівненські і кіровоградські рятувальники вирушили в Слов'янськ, щоб продовжити роботу своїх колег, які майже півтора місяця працюють над очищенням житлового сектору та об'єктів народного господарства міста від вибухонебезпечних предметів.

18 вересня на зміну своїм колегам із Чернігівщини в місто Сватове Луганської області вирушило 4 піротехніки Управління ДержНС у Чернігівській області, які продовжуватимуть роботи з розмінування території. Крім того, цього ж дня на схід України для ротації вирушили також 28 рятувальників Чернігівщини. Вони забезпечуватимуть життєдіяльність транзитного пункту в м. Сватове Луганської області для жителів, які тимчасово залишили територію проведення АТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34