Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський допускає зміну розташування деяких окружних виборчих комісій для забезпечення проведення парламентських виборів у Донецькій та Луганській областях.

Про це, як повідомляє прес-служба ЦВК, він сказав у ході зустрічі з делегацією Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на чолі з керівником місії зі спостереження за позачерговими парламентськими виборами в Україні Каетаною де Зулуетою Овтрам.

«Щоб забезпечити в цих регіонах голосування на максимальній кількості виборчих дільниць, нам, можливо, доведеться змінити місце розташування деяких окружних комісій», - припустив Охендовський.

Голова ЦВК нагадав, що чинний закон містить норму, якою встановлено, що під час виборчого процесу зміна меж та центрів виборчих округів не допускається.

«На жаль, ця норма, як і закон у цілому, так і не була змінена Верховною Радою України, незважаючи на наполегливі рекомендації ЦВК, які були включені до законопроекту № 4531, - сказав Охендовський. - За нього цього тижня проголосували лише 179 народних депутатів. Але хотілося би вірити, що прихильників позачергових виборів у парламенті набагато більше».

При цьому він висловив сподівання, що на наступному пленарному засіданні, яке відбудеться в жовтні, закон буде змінений згідно з рекомендаціями ЦВК.

«Що стосується питання забезпечення належної роботи усіх окружних комісій Донецької та Луганської областей, без чого, наприклад, є неможливою доставка бюлетенів на виборчі дільниці та встановлення підсумків голосування у відповідних округах, то ЦВК готова розглянути пропозиції голів відповідних державних адміністрацій щодо тимчасової зміни місця знаходження окремих ОВК без зміни меж та центрів округів», - зазначив голова комісії.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом