Підрахунок голосів на референдумі у Шотландії завершено. Зі значним відривом лідирують прихильники союзу з Великобританією, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на Бі-бі-сі.

На цей момент за незалежність проголосували 44,5% жителів регіону, проти - 55,4%. Дві області з 32 ще не оголосили про результати голосування, однак ці дані не змінять загального результату референдуму.

Як повідомляє «ИТАР-ТАСС», перший міністр уряду Шотландії і лідер Шотландської національної партії Алекс Салмонд визнав поразку прихильників незалежності. «За незалежність проголосувало понад 1,6 млн шотландців, але цього виявилося недостатньо, - заявив він. - Я схиляюся перед волею народу і закликаю всіх зробити аналогічний крок».

Салмонд також висловив сподівання, що офіційний Лондон виконає свої обіцянки щодо розширення повноважень шотландської влади.

Як повідомляв ForUm, 18 вересня в Шотландії проходив референдум, на якому виборцям потрібно було відповісти «Так» або «Ні» на запитання: «Чи повинна Шотландія бути незалежною країною?».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом