У Києві в Будинку офіцерів відбулася зустріч матерів, дружин та родичів бійців АТО, які разом з громадськими активістами, волонтерами та юристами обговорили проблеми, з якими стикаються учасники АТО.

Зокрема, за словами волонтера з громадської організації «Коло народної довіри» Наталії Дідик, однією з головних проблем є отримання статусу учасника АТО.

«Чому одним солдатам виписують довідку про те, що він поранений через неправильне поводження зі зброєю чи просто був у відрядженні - питання залишається відкритим», - сказала вона.

Також, за її словами, залишається незрозумілою ситуація з отриманням пільг на комунальні послуги, які обіцяли учасникам АТО, проте до сьогодні їх ніхто не надав.

«Про це взагалі ніхто не говорить, не кажучи вже про зниклих безвісти, поранених та інші питання, які не порушуються, а просто замовчуються», - зазначила Дідик.

Крім того, невирішеними проблемами залишаються проведення ротації, відсутність належного матеріально-технічного оснащення, а також надання психологічної допомоги бійцям, які беруть участь в антитерористичній операції.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404