Україна наступного року ризикує залишитися без держбюджету. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, народний депутат Ярослав Сухий, коментуючи той факт, що Кабінет Міністрів України досі не передав до парламенту проект держбюджету на 2015 рік.

«Проект бюджету не подано. Причина проста: у цього уряду немає розуміння стратегії розвитку української економіки. Повністю відсутні пріоритети. Про це свідчить, зокрема, ліквідація Міністерства промислової політики», - заявив він.

Сухий також розкритикував позикову політику уряду. «Ті мільярди доларів набраних кредитів потрібно буде віддавати. Кому? Реальному сектору економіки. А його немає. Немає і державного оборонного замовлення», - додав нардеп.

«Тому я сумніваюся, що державний бюджет України на 2015 рік буде ухвалений хоча б у 2015 році», - припустив він.

Також, коментуючи інформацію про можливе чергове секвестування державного бюджету на цей, 2014 рік, Сухий заявив, що цього варто було очікувати.

«Головною ознакою цього уряду є патологічна ненависть до реального сектору економіки. Нерозуміння того, що звідки береться і які причинно-наслідкові зв'язки. А Яценюка слухати неможливо. Ну не може прем'єр-міністр бути таким неправдивим», - обурився парламентарій.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51