Відновити переговори з українською стороною про використання Північно-Кримського каналу наразі не є можливим. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Державного комітету з водного господарства і меліорації Республіки Крим Ігор Вайль.

«Враховуючи ту ситуацію, що зараз склалася у наших партнерів та колег у суміжній державі, ні про які переговори мови не може бути», - сказав Вайль. За його словами, в кримському уряді все ж сподіваються на повернення до міждержавного діалогу за цією темою.

«Ми цю тему не викреслюємо до кінця і сподіваємося, що відновиться переговорний процес, але це вже буде міждержавний процес, тому що йдеться про прикордонні води. Подібні угоди є між Росією та Україною щодо використання інших водних об'єктів», - підкреслив голова Держкомводгоспу, повідомляє «Кримінформ».

Ігор Вайль також нагадав, що переговори щодо використання каналу припинилися не з вини Криму. За розпорядженням в.о. голови Криму Сергія Аксьонова переговори з Державним агентством водних ресурсів України тривали два місяці.

«Всі їхні вимоги ми виконували. Ми подали чотири пакети документів, які вони від нас вимагали. Це все тривало протягом майже двох місяців, у кінцевому підсумку нам заявили, що це питання має вирішуватися на політичному рівні. Тобто на рівні господарських суб'єктів з нами працювати відмовилися», - зазначив Вайль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом