Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) розпочала антисубсидіарне розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів виробництва Російської Федерації.

Згідно з оголошенням у газеті «Урядовий кур'єр» відповідне рішення МКМТ ухвалила 15 вересня на підставі скарги, поданої Асоціацією автовиробників «Укравтопром», яка діє від імені ПАТ «ЗАЗ» (Запоріжжя) та Автоскладального заводу №2 ПАТ «АК «Богдан Моторс» (Черкаси).

Комісія встановила достатність відомостей, на підставі яких можна вважати, що скарга подана національним виробником, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відповідно до публікації у скарзі наведено достатньо обґрунтованої інформації про те, що російські виробники легкових автомобілів користуються окремими пільгами від субсидії, які надаються держорганами Росії для виробництва, продажу, переробки, транспортування та/або експорту легкових авто, зокрема в рамках виконання підпрограми «Автомобільна промисловість» держпрограми РФ «Розвиток промисловості та підвищення її конкурентоспроможності».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом