За ходом позачергових парламентських виборів в Україні 26 жовтня спостерігатимуть 50 представників Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ЕNЕМО). Про це повідомив голова місії ЕNЕМО в Україні Срджан Павлічич.

На прес-конференції в середу він повідомив, що 25 команд із двох довгострокових спостерігачів кожна почне свою роботу у всіх регіонах України з 20 вересня.

Павлічич підкреслив, що всі спостерігачі отримають інструкції щодо особливостей політичного середовища та особливостей виборчого законодавства України, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на запитання, чи будуть представники ЕNЕМО спостерігати за виборами в Донецькій та Луганській областях, він повідомив, що у місії будуть мобільні групи у Харкові і Дніпропетровську, які «залежно від ситуації з безпекою зможуть спостерігати за деякими процесами на цих територіях».

Як раніше повідомляв ForUm, 26 серпня Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання і призначив дату позачергових парламентських виборів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом