Прокуратура Київської області повідомила про підозру у зловживанні службовим становищем співробітникові Київської митниці Міністерства доходів і зборів України, в результаті дій якого до державного бюджету не надійшло майже 26 мільйонів гривень.

За даними прес-служби наглядового відомства, підозрюваний оформив митну декларацію на перевезення у режимі транзиту майже 8 тис. тонн бензину і дизельного пального, які перебували на території України.

«Надалі він, діючи умисно в інтересах приватної компанії, не проконтролював відпуск і переміщення задекларованого палива, в результаті чого зазначені товари до митниці призначення не прибули», - повідомили в прокуратурі.

Тобто товар ввозився на митну територію України нібито для транспортування в іншу державу. Проте надалі бензин і дизельне пальне були вивезені за кордон, а розвантажені в Україні поза митним контролем без сплати обов'язкових платежів у сумі майже 26 млн грн.

Дії чиновника митниці кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем), що передбачає максимальну міру покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270