Міністерство оборони України проводить восьму ротацію українського контингенту Міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ) в Афганістані.

Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

«Згідно з планом ротації група військовослужбовців Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України, яка дислокується в місті Кам'янець-Подільський (Хмельницька обл.), відбула в Ісламську Республіку Афганістан для заміни своїх колег, які протягом року виконували завдання в рамках операції Міжнародних сил сприяння безпеці в цій країні», - йдеться в повідомленні.

Так, підполковник Віктор Коршок, майор Володимир Требунський, прапорщик Андрій Фомов і старшина Валентин Данишевський почали виконувати бойові завдання у складі груп знищення вибухонебезпечних предметів спільного італійсько-українського інженерного підрозділу.

В цілому, як уточнили в прес-службі, починаючи з 2010 року це вже восьма ротація особового складу за чотири з половиною роки з початку дії відповідних угод та домовленостей між Україною і НАТО про участь наших військових в операції МССБ в Афганістані.

За даними Міноборони, за цей час нашими фахівцями виявлено і знешкоджено понад 10 тисяч вибухонебезпечних предметів та саморобних вибухових пристроїв.

Як повідомляв ForUm, Україна довела до максимуму чисельність свого контингенту в Афганістані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

60