Члени НЗФ і російські військові продовжують обстрілювати позиції сил АТО, за добу втрат серед українських військових немає. Про це повідомив прес-секретар Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві.

«Для встановлення миру підрозділи Збройних сил України та силових структур дотримуються режиму припинення вогню на виконання мирного плану Президента України», - зазначив він.

Однак, за його словами, тривають обстріли позицій сил АТО з боку незаконних збройних формувань і російських військових, повідомляє «УНІАН».

«Протягом дня під вогонь потрапили позиції підрозділів Збройних сил України в Донецькій області, в районах населених пунктів Нижня Кринка, Піски, аеропорту Донецьк, Рідкодуб, Гранітне, Курахове, Новоорлівка, Дебальцеве, Шуми. У Луганській області НЗФ обстріляли позиції українських військових в населених пунктах Попасна, Станиця Луганська, Новоселівка, Центральний, Міус, Чорнухине», - заявив Лисенко.

«За останню добу втрат серед українських військовослужбовців немає», - додав спікер РНБО.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську на зустрічі тристоронньої контактної групи був підписаний попередній протокол до угоди про припинення вогню на Донбасі.

Пізніше в той же день Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних сил припинити вогонь в зоні АТО з 18.00.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом