Бюджет-2015 повинен бути прийнятий тільки після скрупульозного вивчення парламентом. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив уповноважений представник групи «Суверенна європейська Україна», народний депутат України Ігор Єремеєв.

«Хочеться вірити, що бюджет буде внесений. Час ще є. Кабінет міністрів його зобов'язаний підготувати», - заявив він.

Водночас, Єремєєв застеріг від неякісного законотворчості. «Треба зізнатися, сказати вголос: дуже багато законопроектів у парламенті приймається за принципом революційної доцільності. І часто буває так: документ названий дуже голосно і кажуть, що треба обов'язково проголосувати, адже за цим стоїть армія», - акцентував парламентарій.

«Упевнений, що бюджет повинен бути не просто внесений у парламент, а й повноцінно розглянутий. Щоб не вийшло так: в обід внесли, через 15 хвилин проголосували», - підкреслив Єремєєв.

На уточнювальне запитання, скільки коштів йде на оборону, оскільки різні відомства називають різні цифри, нардеп відповів: «Об'єктивної цифри ще немає. Вона ще незрозуміла. Зрозуміло тільки те, що якщо мирний план Президента діятиме, то й цифра буде меншою, і навпаки, не буде діяти - витрати будуть вищі».

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді прийняти проект Державного бюджету на 2015 рік після внесення змін в податкове та бюджетне законодавство. Але ВР відмовилася внести до порядку денного пакет податкових та бюджетних реформ Кабміну.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом