Туреччина не визнає результати виборів, що відбулися в Криму 14 вересня.

Про це йдеться у заяві турецького МЗС, повідомляє РІА «Новости».

«Туреччина не визнає незаконне приєднання Автономної Республіки Крим. У зв'язку з цим вибори, що відбулися 14 вересня, наша країна також вважає недійсними», - йдеться в заяві.

Крім того, турецьке зовнішньополітичне відомство висловило занепокоєння щодо «тиску на меджліс кримськотатарського народу, що посилюється в останні дні», засудило акції, спрямовані на «придушення корінного народу Криму», і закликало до негайного припинення.

Як повідомляв ForUm, у вівторок, 16 вересня, в Сімферополі озброєні люди обшукали будівлю меджлісу.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Північноатлантичний альянс не визнає вибори, що відбулися 14 вересня в Криму. Влада США своєю чергою також не мають наміру визнавати підсумки виборів у Криму.

Раніше повідомлялося, що ЄС не визнає легітимність виборів у Криму.

14 вересня в Криму пройшли вибори до парламенту. Зазначимо, що на півострові дві російські партії подолали 5-відсотковий бар'єр і отримали мандати у Державній раді першого скликання за підсумками підрахунку 54,57% бюлетенів. Зокрема, «Єдина Росія» набирає 71,4% голосів, або 268 тисяч 794 виборці, і ЛДПР - понад 8%, або 30 тисяч 812 виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39