У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що НАТО підштовхує Київ до силового вирішення конфлікту в країні. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

«Звертає на себе увагу деструктивна роль НАТО протягом всієї внутрішньоукраїнської кризи. Зокрема, в альянсі взято курс на нарощування військового потенціалу України, який використовується, як відомо, проти мирного населення. Керівництво НАТО підтримує наміри держав-членів розширювати обсяги постачання України спецзасобами, військовим обладнанням, які можуть використовуватися українською владою для внутрішніх репресій. Таким чином, Київ фактично підштовхують до силового вирішення конфлікту», - сказав глава зовнішньополітичного відомства.

Він також зазначив, що альянс сприяє посиленню розколу в українському суспільстві.

«Суть і тональність заяв саміту НАТО у Великобританії щодо ситуації навколо України укупі з анонсованими планами проведення спільних з Києвом навчань країн альянсу на території цієї країни до кінця поточного року явно не сприяють мирному процесу і лише поглиблюють розкол в українському суспільстві», - додав він.

Нагадаємо, міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що країни Організації Північноатлантичного договору (НАТО) почали передачу зброї Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34