Загострення ситуації в Україні і збільшена іноземна військова присутність поблизу російського кордону внесли певні корективи в роботу командування Південного військового округу (ПВО). Про це заявив міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу на черговому засіданні колегії військового відомства.

«Однією з пріоритетних задач (округу) стало розгортання повноцінного і самодостатнього угруповання військ на Кримському напрямку, - сказав міністр. - Військово-політична обстановка на південно-західному стратегічному напрямку з початку поточного року суттєво змінилася».

«Багато в чому це пов'язано з розширенням території ПВО після входження Криму до складу Росії. Крім того, різко загострилася ситуація в Україні і збільшилася іноземна військова присутність в безпосередній близькості від нашого кордону. Такий стан справ вніс певні корективи у повсякденну роботу командування округу», - підкреслив Шойгу, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Він повідомив, що учасники засідання колегії розглянуть, як у ПВО реалізується план діяльності округу до 2020 року «з урахуванням заходів із забезпечення безпеки Російської Федерації на території Кримського федерального округу». Про виконану роботу ПВО доповість командувач військами округу генерал-полковник Олександр Галкін, сказав міністр оборони.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін розпорядився з 10:00 11 вересня провести раптову перевірку бойової готовності Східного військового округу і перевірити кілька федеральних міністерств, відомств та адміністрацій регіонів округу на готовність до роботи в умовах війни, заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33