Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, секретар президії політради ПР Борис Колесніков заявив, що фракція прийняла рішення підтримати сьогоднішню ратифікацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Відповідну заяву опубліковано на сайті політсили.

«Фракція ПР ухвалила рішення підтримати сьогоднішню ратифікацію Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Фракція також вітає ініціативу пана Фюле (комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Стефан Фюле, - Ред.) про гармонізацію відносин з усіма нашими сьогоднішніми і завтрашними партнерами», - сказав Колесніков.

Політик порівняв сьогоднішній стан справ в Україні з ситуацією в повоєнній Європі і закликав міжнародне співтовариство допомогти країні.

«Фракція ПР також хоче звернутися до всіх сьогоднішніх і завтрашніх партнерів України зі словами, які 5 червня 1947 року в Гарварді виголосив держсекретар США Джордж Маршалл: «США на перший погляд найвигідніше продавати товари і послуги Європі. Але вона зруйнована і європейцям нічим заплатити. Тому США повинні надійти прагматичніше і дати допомогу Європі на довгі роки безоплатно. Інакше є загроза демократії і свободі». Я хотів би сказати нашим партнерам, що в Україні ситуація така, як після Другої Світової війни в Європі. І тому ми підтримуємо Асоціацію і доручаємо Кабінету Міністрів домогтися для України чотирьох ступенів свободи: товарів, послуг, праці та капіталу. Україна закінчується не в наших географічних межах, Україна закінчується там, де закінчуються її економічні інтереси. А значить, і інтереси всього українського народу», - підкреслив Колесніков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом