У Міністерстві закордонних справ Росії вважають за недоцільне включати США до складу контактної групи з врегулювання кризи в Україні. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, відповідаючи на запитання журналіста про можливу участь США у засіданнях мінської контактної групи.

«Контактна група в останні дні працює досить інтенсивно. Як я розумію, першочергове завдання щодо забезпечення дотримання режиму перемир'я між українськими сторонами. Наголошую: Російська Федерація не є стороною цього конфлікту. І спроби представників США, в тому числі офіційних представників, які виступають перед журналістами, подати справу іншим чином, це як мінімум груба помилка, а швидше за все, свідоме перекручування фактів – знову ж таки в інтересах проведення певного геополітичного курсу, що полягає в тому, щоб заважати нормалізації і сіяти розбрат. Цей курс у різних видах проявляється на щоденній основі і викликає у нас неприйняття. Ми думаємо, що формат контактної групи, як він склався і як ця структура працює, оптимальний. Змінювати щось є недоцільним», - сказав Рябков.

Нагадаємо, за результатами розгляду пропозицій, внесених учасниками консультацій у Мінську 1 вересня 2014 року, тристороння контактна група в складі представників України, Росії та ОБСЄ підписала протокол, спрямований на імплементацію мирного плану Президента України Петра Порошенка та ініціатив президента РФ Володимира Путіна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом