Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Стефан Фюле вважає, що перенесення на рік реалізації положень про зону вільної торгівлі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС сприятиме деескалації конфлікту. Про це він заявив сьогодні, 16 вересня, виступаючи в Європейському парламенті у Страсбурзі, під час дебатів з приводу ратифікації Угоди про асоціацію та щодо ситуації в Україні.

«Це хороша новина для деескалації й має потенціал стати проривом у кризі, що триває», - сказав Фюле.

Він також висловив переконання, що реалізація угод, досягнутих Росією та Україною в Мінську, є ключем до успіху у врегулюванні кризи.

«Ми маємо навчитися (робити правильні висновки. - Ред.) з попереднього досвіду, з провалених спроб у Женеві та Берліні», - сказав комісар, повідомляє «ЄС-плюс».

При цьому він зазначив, що нинішня ситуація в Україні залишається складною, у тому числі в зв'язку з тим, що тривають обстріли, а значна частина кордону не контролюється українськими прикордонниками.

Нагадаємо, Верховна Рада України та Європейський парламент сьогодні, 16 вересня, о 13.00 почнуть синхронну процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною з Європейським союзом.

Між тим 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики добросусідства Штефан Фюле запевнив, що, незважаючи на продовження режиму автономних торговельних преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року, Угоду про асоціацію між Україною та ЄС не буде змінено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом