Маріупольська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері встановила порушення законодавства у сфері державних закупівель ДП «Маріупольський морський торговельний порт».

Як повідомили Forum'у в прес-службі наглядового відомства, у 2013 році зазначеним державним підприємством було проведено тендер на надання послуг з ремонту автотранспорту та постачання запасних частин, в яких брали участь два товариства.

З підприємством-переможцем було укладено договір про надання портом послуг на суму 1 млн 560 тис. грн.

«У 2014 році «Маріупольський морський торговельний порт» проводив аналогічні торги, які виграло те ж товариство, а сума укладеного договору становила 1 млн 300 грн», - повідомили у відомстві.

Під час вивчення матеріалів конкурсних торгів прокуратурою було виявлено, що обидві фірми, які брали участь у тендері, мають одного засновника, що грубо суперечить законодавству України і порушує ст.1 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 367 (службова недбалість) КК України, проведення розслідування доручено слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом