Прокуратура Київської області спрямувала до Обухівського районного суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу організації дорожнього руху та нагляду за станом доріг Управління ДАІ в Київській області, який скоїв смертельний наїзд на пішохода.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

Аварія сталася 20 липня на 30-му кілометрі автодороги Київ - Обухів, поблизу селища Козин.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що міліціонер, рухаючись на службовому автомобілі Volkswagen Passat в напрямку Києва, на нерегульованому пішохідному переході скоїв наїзд на пішохода.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 55-річна жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, перелому лівої гомілки і через деякий час померла в обухівській районній лікарні.

Як показала експертиза, міліціонер перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34