Біженців з Донбасу, які вирішать вирушити до Криму або деяких з російських областей, відправлятимуть у Сибір, на Далекий Схід та Крайню Північ.

Відповідний документ 12 вересня підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, повідомляється на офіційному сайті російського уряду.

Зокрема, громадян України, «які прибувають на територію РФ в екстреному порядку», будуть відправляти у тимчасові пункти розміщення біженців.

У свою чергу, окупаційним органам у Криму, а також владі Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ленінградської, Московської та Ростовської областей, міст Москви, Санкт-Петербурга та Севастополя «рекомендовано орієнтувати громадян України на переїзд в інші суб'єкти РФ, у т.ч. ті, що реалізують на своїй території Держпрограму щодо сприяння добровільному переселенню співвітчизників, які проживають за кордоном».

Згідно з документом пункти тимчасового утримання біженців «повинні використовуватися для перебування громадян України на термін, необхідний для організації їх подальшого прямування до іншого суб'єкта федерації, але не більше ніж на три доби».

Як раніше повідомляв ForUm, масштабна програма переселення біженців зі східних областей України, з території Криму в інші регіони Росії почалася 21 серпня.

Нагадаємо, губернатор Хабаровського краю В'ячеслав Шпорт підписав розпорядження про запровадження в регіоні режиму надзвичайної ситуації у зв'язку зі збільшенням кількості громадян, які прибувають з території України.

Раніше біженців зі сходу України, які прибули в Керч, переправили у Воркуту і ще більше двадцяти осіб - у Твер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35