З Дніпропетровська до Литви для подальшого лікування відбули 14 поранених учасників антитерористичної операції, повідомляє прес-служба Міноборони.

Напередодні відльоту в Дніпропетровськ прибули аташе Литви з питань оборони Міндаугас Квікліс, а також литовські медики. Військова делегація відвідала обласну клінічну лікарню імені Мечникова, де проходили лікування тяжко поранені військовослужбовці.

За словами лікарів, п'ятеро пацієнтів перебувають у задовільному стані (поранення хребта, кінцівок, черевної порожнини тощо), четверо пацієнтів - середньої тяжкості (переважно поранення м'яких тканин), четверо - у важкому стані (травми кінцівок) й один військовослужбовець перебуває у вкрай важкому стані (серйозне поранення печінки). Серед пацієнтів клініки - представники ПДВ, окремих механізованих бригад, батальйонів територіальної оборони Міністерства оборони та добровольчих батальйонів Національної гвардії України.

Всі витрати з транспортування поранених у Литву та надання їм кваліфікованої медичної допомоги взяла на себе сторона, яка приймає.

Підготовкою документів та віз займається Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

Планується, що наступного тижня 15 поранених учасників АТО будуть відправлені для подальшого лікування в Естонську Республіку.

Нагадаємо, в установах охорони здоров'я проходять лікування 1 173 тис. українських військовослужбовців, які були поранені в ході проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28