Президент Польщі Броніслав Коморовський призначив Еву Копач новим прем'єр-міністром країни і доручив їй сформувати новий уряд. Про це повідомляє РІА «Новости».

Коморовський 11 вересня прийняв відставку прем'єра Дональда Туска, обраного на саміті ЄС у Брюсселі 30 серпня головою Євроради. Туск розпочне виконувати свої нові обов'язки з 1 грудня цього року.

Правляча в Польщі урядова коаліція, до якої входять представники ліберальної партії «Громадянська платформа» і Польської селянської партії, запропонувала на посаду нового прем'єр-міністра Польщі спікера нижньої палати парламенту Еву Копач.

Як очікується, призначення нового уряду відбудеться 22 вересня.

Раніше Копач заявила, що планує виступити в сеймі з програмною заявою нового уряду і попросити вотум довіри у парламентаріїв 26 вересня.


 

Копач народилася 3 грудня 1956 року в польському місті Скаришев. За освітою лікар. Депутат польського сейму IV, V, VI і VII скликань. З 2007 по 2011 рік - міністр охорони здоров'я Польщі. З 2011 року - спікер сейму Польщі. У «Громадянській платформі» з 2001 року, 14 грудня 2013 року була обрана першим заступником голови правлячої партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41