Українська економіка не витримає санкцій у відповідь від Російської Федерації. Таку думку висловив ForUm'у економіст Владислав Старинець.

«Удар російських санкцій по нас- смертельний, згубний. Постраждають від нього первинні споживачі, обивателі. Ми вже втратили близько 24% експорту в Російську Федерацію. Ми ведемо бій з противником, який і важчий нас, і сильніший. Російська економіка зможе витримати ці санкції. А ось наша в її нинішньому стані - ні», - сказав економіст.

На думку Старинця, у Росії значно більше можливостей для мінімізації збитків від українських санкцій.

«У них більше ВВП, доходи. Так, вони теж будуть втрачати. Але у них є можливість перекрити це - більше працювати в Гонконзі, з Китаєм», - зазначив експерт.

«Я уважно стежу за тим, скільки втрачає російська економіка. Головна проблема, яка у них буде - їм забороняють доступ на західні ринки. Але вони цю проблему вміло вирішують з допомогою китайців, залучаючи їх капітал у свою економіку. Володіючи величезною кількістю ресурсів східних інвесторів, вони зможуть вийти з нинішньої ситуації», - пояснив експерт і додав, що «наша економіка в такому стані - "де тонко, там і рветься"».

При цьому Старинець зазначив, що Україні потрібно вирішувати політичні проблеми не економічними санкціями, а дипломатичними способами.

«Ми намагаємося вступити в бій, який не зможемо виграти. Потрібні інші шляхи, дипломатичні: переговори, особливий статус Донбасу, наприклад. Шлях санкцій наша економіка не зможе витримати», - резюмував економіст.

Нагадаємо, Кабмін затвердив свої пропозиції до Ради національної безпеки і оборони щодо введення санкцій проти Росії.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

701