Понад половина українських працівників регулярно затримуються на роботі, а кожен п'ятий не менше разу на тиждень працює по вихідних.

Кожен 20-й каже, що рідко затримується на робочому місці, а 3% запевняють, що ніколи не засиджуються після закінчення робочого дня. Такі результати показало дослідження, проведене кадровим порталом hh.ua.

Якщо раніше найбільші перевантаження діставалися на долю топ-менеджерів, то тепер криза змусила працювати більше всіх. Так, якщо в 2012 році 39% лінійних менеджерів зазначили, що регулярно затримуються на роботі, то зараз це число збільшилося до 52%. Збільшилась і кількість працюючих понад норми менеджерів середньої ланки - з 52% до 59%, пише «Комсомольська правда в Україні».

На думку експертів порталу, це говорить про те, що в умовах кризи і під страхом скорочення працівники українських офісів змушені працювати набагато більше, ніж до кризи.

Проте «більше працювати» не означає «більше заробляти». Згідно з даними Держкомстату, середня зарплата українців в липні знизилася на 64 грн. до 3537 грн. на місяць. Але це ще не кінець.

За прогнозами МВФ до кінця року українські зарплати скоротяться майже на 6%. І хоча в 2015-2016 вони будуть зростати (на 0,8%і 3,1% відповідно), це вселяє мало надій на світле майбутнє. По-перше, зростання обіцяє бути мінімальним і не зможе перекрити нинішнє падіння. Та й в цілому у фонді щодо зростання наших заробітків налаштовані негативно, вважаючи, що в минулі роки наші доходи збільшувалися необґрунтовано швидкими темпами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300