Росія буде змушена скасувати зону вільної торгівлі з Києвом, якщо Угода про асоціацію України з ЄС буде виконуватися таємно - в порушення брюссельських домовленостей, повідомив російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

«Ми повинні дивитися за тим, щоб не відбувалося прихованої імплементації, тобто прихованого застосування цих правил без окремого акта. Якщо ми це побачимо, то нам доведеться випустити той документ, який наразі розміщений на сайті уряду для загального огляду, щодо переходу на торгівлю з Україною з особливого режиму в рамках зони вільної торгівлі до звичайного режиму», - цитує Медведєва «Російська служба ВВС».

При цьому він зазначив, що при збереженні зони вільної торгівлі з Україною Росія буде максимально уважно відстежувати, як ведеться торгівля, враховуючи той факт, що європейські партнери надають Києву односторонні пільги.

Сьогодні, 15 вересня, Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України законопроект щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Як раніше повідомляв ForUm, РФ вважає, що домовленість про відстрочення імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС повинна бути оформлена актами Верховної Ради і Єврокомісії.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40