Центр соціальних і маркетингових досліджень SOCIS оприлюднив нові дані рейтингу політсил, які заявили про участь в дострокових парламентських виборах. Традиційно високу позицію займає «Блок Петра Порошенка». Він лідер передвиборної гонки.

Серед аутсайдерів - Комуністична партія України (2,9%), об'єднання «САМОПОМІЧ» (2%) та Партія регіонів (1,9%). Однак найбільшим відкриттям цієї передвиборної кампанії стала політична партія «Всеукраїнське аграрне об'єднання "ЗАСТУП"». Згідно з даними SOCIS, серед людей, що визначилися, що прийдуть на вибори, за партію, яка лише нещодавно з'явилася в українському політикумі, тільки в центрі країни вже готові проголосувати близько 1% українців.

За словами аналітика аграрного ринку Андрія Китаєва , це пояснюється тим, що партія «ЗАСТУП» зайняла нішу, яку більшість політиків ігнорували.

«Деякі політики у своїх програмах виділили всього кілька абзаців аграрної галузі, теж в основному декларативні. Поки тільки одна партія повністю сфокусувалася на аграрній темі. Я кажу про нову політсилу "ЗАСТУП"». Крім того, в її складі немає розтиражованих імен, які скомпрометували себе корупцією»,- зазначив Китаєв.

Політолог Андрій Бузаров вважає, що з урахуванням темпів, якими зростає популярність партії «ЗАСТУП», у неї не лише є всі шанси пройти в парламент, але вона може потрапити й до п'ятірки лідерів.

«Ймовірно, підтримка "ЗАСТУПу" буде рости за рахунок відтоку голосів від "Батьківщини", що не виправдала сподівань виборців, і Олега Ляшка, чий радикалізм вже всім починає набридати»,- резюмував Бузаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом