Євросоюз ініціює початок переговорів про партнерство з Росією. Про це під час виступу на 11-й щорічній зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES) у рамках панелі «Угода про асоціацію з ЄС і конструктивні відносини з Росією. Складно чи неможливо?» заявив голова комітету із закордонних справ Європейського Парламенту Елмар Брок, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ніхто з нас ніколи не думав, що ця угода (УА України з ЄС, - Ред.) спрямована проти Росії... Ми хочемо мати сильні переговори з Росією, не лише успішні переговори з Україною... Ми знову хочемо розпочати переговори про партнерство з Росією», - заявив Брок.

За його словами, у міру того, як Росія виконуватиме свої зобов'язання, ЄС зможе знімати санкції проти РФ, передає «РБК-Україна».

У той же час він зазначив, що в цьому контексті питання Криму та ситуації на сході України треба розглядати в комплексі.

«Ми повинні щось робити крок за кроком. Україна має отримати контроль над східними кордонами, щоб не було замороженого конфлікту. Санкції можуть зніматися крок за кроком, якщо Росія крок за кроком виконуватиме свої зобов'язання», - сказав Брок.

Він також висловив сподівання, що Росія продовжить виводити свої війська з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом