В Україні немає підстав говорити про дефолт, незважаючи на прогнозні показники та низькі кредитні рейтинги. Про це в ході 11-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) заявила глава НБУ Валерія Гонтарєва.

«Я працюю у сфері фінансів 23 роки, і всі 23 роки я чую про дефолт. Ми вперше заговорили про це в 95 році, і відтоді увесь час говоримо про це. Так, у нас рейтинг «ССС», але у нас немає причин говорити про дефолт. Ми будемо обслуговувати свої зобов'язання, включаючи папери НАК «Нафтогаз», - сказала глава НБУ.

За її словами, програма України з Міжнародним валютним фондом враховує нинішній економічний стан України та майбутні виплати на найближчі три роки, передає «УНІАН».

«Ця програма бере до уваги, що нам доведеться обслуговувати (борг - УНІАН), платити. Це дає нам підстави відкидати навіть дискусію про дефолт... Тому не говоримо про дефолт», - підкреслила Гонтарєва.

Нагадаємо, загальна сума державного та гарантованого державою боргу України на 31 липня 2014 року становила 69,226 млрд дол., що на 284 млн дол., або 0,41%, менше від показника на початок місяця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом