Уряд в рамках економічних реформ усунув половину різних контрольних служб та установ, і це рішення буде опубліковане вже найближчим часом, заявив під час роботи 11-ї Щорічної зустрічі «Ялтинська Європейська Стратегія» (YES) у Києві прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ви знаєте, що парламент ухвалив законодавство, яке зменшило кількість ліцензій з 893 до 90. Сьогодні вранці уряд опублікував рішення - ми усунули майже 50% наявних різних контрольних служб та установ. І це другий етап, - сказав Яценюк. - Третій етап - ми подали до парламенту новий Податковий кодекс, який зменшує кількість податків з 22 до 9, і ми пропонуватимемо парламенту законодавство, яке повністю переглядає податок на прибуток і податок з доходів фізичних осіб. Ми також зменшили кількість перевірок і контрольних процедур».

Прем'єр-міністр зазначив, що за 6 місяців уряд зробив багато, передає «УНІАН».

«За 6 місяців (роботи уряду - Ред.) ми зробили що могли - починаючи з МВФ, з пакета економії, починаючи з низки реформ у податковій та бюджетній сфері і закінчуючи другим етапом щодо лібералізації безвізового режиму. Я мало уявляю, що в цих умовах можна було зробити більше. Країна в складній ситуації, для країни потрібна єдність між усіма.

Наступний парламент разом із наступним урядом і президентом робитимуть кращі реформи», - сказав Яценюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом