У Державній прикордонній службі зазначають, що за минулу добу прикордонники не вступали в бойові зіткнення з членами незаконних формувань.

Про це повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

«За минулу добу бойових зіткнень підрозділів ДПСУ з незаконними формуваннями не було. Однак прикордонним підрозділам доводиться продовжувати здійснювати охорону і захист Державного кордону України в умовах вкрай напруженої обстановки на українсько-російському кордоні», - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними прес-служби, в межах Донецької та Луганської областей триває концентрація і перегрупування Збройних сил Росії та незаконних збройних формувань, забезпечення їх озброєнням, важкою броньованою технікою, артилерією та боєприпасами.

Так, 10 вересня з РФ на територію України через пункт пропуску «Ізварине» в напрямку м. Краснодон прямувало 12 танків, 48 БТРів, 1 БРДМ, 20 автомобілів «Урал», завантажених боєприпасами, 8 автомобілів «Урал» з особовим складом, 4 автомобілі ППО, 5 паливозаправників. Разом із тим у РФ виїхало кілька військових автомобілів «КамАЗ», шість «Уралів», три повнопривідних автомобілі і два паливозаправники.

Також з боку пункту пропуску «Новоазовськ» у напрямку н.п. Безіменне пройшло близько десяти танків. За даними прикордонників, на західній околиці цього населеного пункту стоять дві установки РСЗВ БМ-21 «Град».

У н.п. Білоярівка виявлено скупчення до 400 одиниць техніки. 10 вересня приблизно о 19.00, з н.п. Білоярівка через н.п. Амвросіївка у південному напрямку пройшла колона техніки з 76 одиниць під прапорами РФ.

З 02.00 до 03.00 з території РФ через н.п. Дібровка в напрямку н.п. Дмитрівка (Донецька обл.) пройшло десять танків і три САУ.

В той же час паралельно з проведенням у Чорному морі навчань Sea Breeze Росія проводить навчальні стрільби берегових ракетних частин та літаків морської авіації Чорноморського флоту по морських цілях, що імітують корабельну ударну групу умовного противника.

Фактів ведення повітряної розвідки та порушень повітряного простору України прикордонною службою не зафіксовано.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом