Вода з підземних виробок не відкачується на десяти вугільних підприємствах Донецької області, повідомили Forum'у в прес-службі Донецької обласної державної адміністрації.

«На сьогодні затоплені і не підлягають відновленню підприємства, донедавна діяли, - Жовтневий рудник і шахта «Моспинська» в Донецьку», - також сказано в повідомленні.

Через неможливість гарантувати безпеку співробітників в обласному центрі також йде затоплення шахти «Трудівська». У Макіївці не відкачується вода на «Бутовській» і «Ясиновській Глибокій», у Торезі - на «Прогресі» та в шахтоуправлінні «Волинське», в Єнакієвому - на «Єнакіївській» та «Полтавській», поблизу Шахтарська - на «Іловайській».

Крім того, через бойові дії поблизу шахт повністю зупинено вуглевидобуток на держпідприємствах «Макіїввугілля», «Артемвугілля», «Орджонікідзевугілля», «Шахтарськантрацит» та «Торезантрацит».

Через ситуацію, що склалася в області, продовжується спад виробництва на вугільних підприємствах регіону. За 8 місяців видобуто 21,4 мільйона тонн вугілля, що на 12 % менше від аналогічного періоду минулого року. У серпні падіння виробництва становило вже майже 50%.

В облдержадміністрації наголошують, що загалом у Донецькій області 98 шахт.

Як раніше повідомляв ForUm, у Донецьку члени незаконних збройних формувань затопили шахти «Моспинська», «Жовтнева» і «Трудівська», внаслідок чого робота металургійних заводів знижена до необхідного мінімуму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102