Україна за першу декаду вересня отримала зі Словаччини в реверсному режимі 248 мільйонів кубометрів газу.

У четвер про це сказав представник оператора газотранспортної системи Словаччини - компанії Eustream Ваграм Чугурян, повідомляє РІА «Новости».

«За перші 10 днів вересня Україна отримала зі Словаччини в реверсному режимі реконструйованим трубопроводом Вояни-Ужгород 248 мільйонів кубометрів газу. В останні сім днів щодобовий обсяг постачань стабільно становив 25,5-26,2 мільйона кубометрів, що лише трохи нижче від максимуму - 27 мільйонів кубометрів», - сказав Чугурян.

За його словами, протягом шести місяців постачання газу буде супроводжуватися роботами з технічної перевірки і доведення всіх компонентів системи до необхідних параметрів, тому мінімальний гарантований обсяг постачань на цей період встановлено на рівні 17,6 мільйона кубометрів газу на добу, а максимальний - 27 мільйонів кубометрів на добу. З 1 березня 2015 року газопровід повинен функціонувати в нормальному робочому режимі і прокачувати в Україну 27 мільйонів кубометрів газу на добу (близько 10 мільярдів кубометрів на рік).

Як повідомляв ForUm, Україна в перший тиждень роботи словацького газового маршруту імпортувала з нього 170 мільйонів кубометрів природного газу.

Нагадаємо, 16 серпня оператор газотранспортної системи Словаччини - компанія Eustream - разом з українською стороною почали тестові випробування в реверсному режимі на реконструйованому газопроводі «Ужгород-Вояни».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31