Проект «Стіна» поховають після виборів. Таку думку в коментарі Forum'у висловив перший заступник голови Комітету ВРУ з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат Геннадій Москаль.

«За що ми побудуємо «Стіну»? Де ми візьмемо гроші, якщо потрібно 2 200 км кордону з РФ та ще 400 км з Молдовою, і з Придністров'ям? Давайте будемо реалістами: програма є, а грошей немає», - заявив він.

Москаль упевнений, що розраховувати на фінансову допомогу під проект «Стіна» Україні не варто. «Хто дасть кошти? Євросоюз - не думаю. Світовий банк дає під відсотки, але під реформи, а не під стіни. На США смішно розраховувати. Чи, може, Росія дасть грошей, щоб ми відгородилися від неї?» - вважає нардеп.

На думку парламентарія, активне обговорення проекту «Стіна» пов'язане з вимогою суспільства забезпечити мир. «Люди вимагають завершення цієї війни, щоб не було доступу російської техніки, найманців. Ця стіна від танків не захищає. Так що завадить пустити танк, а за ним усіх інших? Або «Градами» РФ це загородження накрити, залишивши лише купу бетону? Питань багато. Але держава також не може сказати, що нічого не робить, погодьтеся», - наголосив Москаль.

Він також припускає, що проект «Стіна» реалізовуватиметься тільки до виборів. «До виборів щось побудують, урочисто переріжуть стрічку, а після виборів про все забудуть, поховають цей проект», - прогнозує Москаль.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував запуск проекту під назвою «Стіна» з метою зміцнення українсько-російського кордону.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276