У Києві біля будівлі Національного банку України проходить акція протесту клієнтів вітчизняних банків, передає кореспондент Forum'у.

Зокрема, вкладники вимагають змінити закон України про систему гарантування вкладів фізосіб, який, на їхню думку, суттєво звужує права громадян. Акцію назвали «Одна гривня дорівнює одному долару».

Так, мітингувальники вишикувалися перед головним входом Центробанку, тримаючи в руках плакати «Банківська система України - економічний геноцид народу», «Банкіри, нехай печуть вам руки від вкрадених у нас грошей», «Ні корупції в банківській системі України!».

Як розповів кореспондентові Forum'у один з організаторів акції, на мітинг прийшли ошукані вкладники банків, а також члени кредитних спілок, які сподіваються, що їхні вкрадені гроші, згідно із законами, повернуть з бюджету України.

«Зараз ми вимагаємо, щоб Гонтарєва (глава НБУ - Ред.) нас особисто прийняла. Але вона з нами спілкуватися не хоче. Наше питання може вирішити тільки Президент, але необхідно посередництво глави НБУ», - сказав він.

Ситуація на мітингу спокійна, співробітників правоохоронних органів немає.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

624