Україна не має грошей на проект «Стіна». Таку думку в коментарі Forum'у висловив член Комітету ВРУ з питань фінансів і банківської діяльності народний депутат Андрій Пінчук.

«Коли говорять про проект «Стіна», йде якась аналогія з розділовим бар'єром Ізраїлю. У нас території зовсім інші, і, щоб втілити проект, необхідно виконати величезний шматок роботи, що коштує величезних грошей. Знову ж таки, стіну потрібно буде оснастити і датчиками стеження, й іншою електронікою. В України грошей на такий проект немає», - пояснив він.

Пінчук також вважає за неможливе фізично побудувати стіну під час воєнних дій. «Як будувати? Це нереально. Як тільки щось буде зроблено - відразу ж і зруйновано. Навіть якщо побудують стіну, буде агресія, її ніщо не завадить знести. Якщо танки захочуть зайти - вони зайдуть», - зазначив нардеп.

«Ще одне. Незалежно від риторики і подій - РФ залишається нашим сусідом. Так, Росія сьогодні виступає в ролі агресора. Але все одно мине час, все завершиться, доведеться відновлювати економічні, культурні, соціальні зв'язки», - додав політик.

За його словами, у вирішенні проблеми не потрібно шукати простих шляхів. «Дуже просто взяти і відгородитися стіною. А нам жити далі. Жити нашим дітям, нашим онукам. Коли вщухнуть воєнні пристрасті, стіна не потрібна», - наголосив Пінчук.

«Стіна» - це загострення пристрастей, марно витрачені гроші. Зводячи стіну, ми поглиблюємо прірву. Її зведення ніяких проблем не вирішить», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33