Вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Олександра Лободенка можуть об'єднати в одне кримінальне провадження.

Про це сьогодні на брифінгу у Кременчуці повідомив в.о. прокурора області Юрій Кравченко, повідомляє «УНІАН».

«Офіційно заявляю, що в результаті копіткої роботи вдалося скласти список осіб, які вчинили цей злочин. Наразі вони дали свідчення і підтвердили свою причетність до скоєного. Вбивство судді було пов'язано з його професійною діяльністю... Досудове розслідування за двома кримінальними провадженнями триває. Вирішується питання про їх об'єднання», - сказав Кравченко.

Також на брифінгу він заявив, що затримання підозрюваних осіб відбувалося відповідно до вимог чинного законодавства. Кравченко також зазначив, що в рамках розслідування кримінального провадження міліція проводила негласні слідчо-розшукові дії.

Водночас, за його словами, «оскільки затримання підозрюваних знайшлися охочі прокоментувати у міліції, прокуратурою Полтавської області 4 вересня розпочато кримінальне провадження за фактом розголошення даних досудового розслідування посадовими особами органів внутрішніх справ».

В.о. прокурора області наголосив, що «у відповідності з положеннями чинного Кримінально-процесуального кодексу, дані досудового слідства можуть бути розголошені з дозволу прокурора, який є процесуальним керівником у кримінальному провадженні».

«Досудове розслідування проводиться слідчим відділом прокуратури області, а оперативне супроводження зазначеного виробництва здійснюється УСБУ», - сказав Кравченко.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 липня близько 10.00 в Кременчуці, недалеко від місця свого проживання на вулиці Сумській, пострілом в груди з вогнепальної зброї був убитий мер міста Олег Бабаєв.

Міліція розглядала кілька версій вбивства Бабаєва: вони стосувалися його професійної, підприємницької діяльності, а також особистих мотивів.

11 лютого у Кременчуці невідомий вистрілив у суддю Автозаводського райсуду. О 01.40 середи, 12 лютого, він помер у лікарні.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 379 Кримінального кодексу України (посягання на життя судді, пов'язане із здійсненням правосуддя).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом