У Міністерстві закордонних справ України вважають, що факт підписання Росією мінського протоколу покладає на неї пряму відповідальність за дотримання досягнутих домовленостей.

«Росія є безпосередньою стороною-підписантом досягнутих домовленостей, що покладає на неї пряму відповідальність за дотримання мінських домовленостей», - повідомив 9 вересня в Києві речник МЗС України Євген Перебийніс.

Він також нагадав, що першочерговою метою підписаного протоколу є невідкладне припинення кровопролиття і створення умов для врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, крім двостороннього режиму припинення вогню і звільнення заручників подальші зусилля тристоронньої контактної групи будуть спрямовані на відновлення контролю над кордоном, виведення російських військ, військової техніки та незаконних збройних формувань з території України, а також на зняття перешкод для доступу гуманітарної допомоги в східні регіони.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах контактної групи між представниками України, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом