Конфлікт на сході України не вигідний ні Білорусі, ні Росії, ні самій Україні. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

«В Україні йде братовбивча війна. Це конкуренція, це протистояння. Ви розумієте, кому це вигідно. Це нам не вигідно, це Україні не вигідно, та й Росії не вигідно... Це не потрібно нікому, це руйнує весь уклад життя», - заявив у вівторок Лукашенко, спілкуючись з працівниками Мінського виробничого шкіряного об'єднання, повідомляє РІА «Новости».

Він зазначив при цьому, що Білорусь може працювати тільки на мир, «щоб втихомирити там ситуацію». Він запевнив, що ситуація в Україні не вплине на ситуацію у Білорусі. І нагадав, що глибинні причини ситуації, що виникла в Україні, пов'язані з корупцією, розвалом влади, бандитизмом».

Лукашенко також вважає, що в Україні йде дуже серйозна інформаційна війна. За його словами, вона велася і щодо Білорусі, «але ми зуміли вистояти, тому треба дивитися спокійно на ці інформаційні війни».

Нагадаємо, президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко 1 вересня підписав Указ № 422 «Про демаркацію Державного кордону Республіки Білорусь з Україною», яким спрощується процедура демаркації кордону. Зазначимо, Білорусь прийняла більше трьох тисяч біженців з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом