Проект «Стіна» неефективний для України. Про це Forum'у заявила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Стіна» - це неефективний проект. В кінцевому підсумку він не дасть нічого, крім красивого символу. Він не гарантує безпеки. Стіну можна пробити, зробити підкоп, авіація може перелетіти і бомбити. В Ізраїлі зробили таку стіну - і виявилося, що під нею можна прорити тунель», - сказала Бабич.

Також вона нагадала, що оціночна вартість такого проекту - 100 млн євро.

«Ці гроші Україні є куди подіти. Якщо б на них зайнялися біженцями або реабілітацією наших військових - це було б набагато ефективніше і патріотично. Наскільки я пам'ятаю, про стіни заявляв Коломойський і Яценюк. Якщо вони хочуть дати на це гроші зі своєї кишені, нехай роблять це. Єдиний позитивний ефект від проекту - удар по контрабандистах. Їм потрібно буде платити великі хабарі, перетинаючи кордон», - припускає керівник Інституту практичної політики.

«Ми робили опитування українців з цього приводу. Люди адекватно мислять й розуміють, що це гарний символ і не більше», - додала Бабич.

Нагадаємо, що в Україні оголошено про запуск проекту під назвою «Стіна» для зміцнення українсько-російського кордону.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

468