Реалізація проекту «Стіна» - потрібна, але важка справа. Таку думку висловив Forum'у екс-заступник глави СБУ, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський, коментуючи заяву Кабінету Міністрів України про запуск проекту під назвою «Стіна» для зміцнення українсько-російського кордону.

«Зараз це може бути умовна назва цієї операції. Потрібна концепція. Потрібно передбачити певний коридор безпеки. Це серйозна справа, над якою ще потрібно багато працювати. Подробиці будуть ясні, коли над проектом попрацюють інженери, радіоелектронники. Саме будівництво може тривати роками», - пояснив Скіпальський.

Також експерт висловив думку, що не обов'язково в рамках проекту на кордоні має бути збудована бетонна стіна.

«Кордон може зміцнитися за рахунок інженерних споруд, технічного забезпечення, сучасних технологій - не обов'язково за допомогою бетонних споруд», - сказав Скіпальський.

При цьому експерт зазначив, що ідея зміцнення державних кордонів - дуже правильна.

«У нас кордон не підготовлений навіть до контролю, не кажучи вже про оборону. Сама ідея проекту «Стіна» правильна», - упевнений він.

Він також наголосив, що говорячи про складне практичне втілення ідеї будівництва «Стіни», важливо не нівелювати саму ідею. Тому що країні дуже потрібні прикордонний контроль та оборона, які ефективно функціонуватимуть.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54