Міжнародна правозахисна організація Amnesty International визнала конфлікт на сході України міжнародним, повідомили Forum'у в прес-службі Кабінету Міністрів.

Зокрема, 8 вересня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прийняв делегацію Amnesty International на чолі з генеральним секретарем Салілу Шетті, який перебуває в Україні з візитом.

«Глава уряду привітав зроблену напередодні Amnesty International заяву, в якій ситуація на сході України була охарактеризована як міжнародний конфлікт, стороною якого є Російська Федерація», - сказано в повідомленні.

Яценюк і Шетті приділили значну увагу питанням відповідальності за порушення прав людини. «Глава уряду України підтвердив принципову позицію щодо рівності перед законом усіх винних у скоєнні злочинів», - сказано в повідомленні.

Яценюк також звернувся до Шетті про сприяння у звільненні незаконно викрадених з території України Олега Сенцова і Надії Савченко, які продовжують утримуватися російською владою.

Як повідомляв ForUm, Саліл Шетті відвідає Україну в період з 7 по 10 вересня для розслідування порушень у галузі прав людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27